Abonneer op onze blog

Secundaire storage? Overweeg de kosten!

Secundaire storage nodig? Veel ondernemers en organisaties zullen dan vrij snel denken aan een oplossing in de cloud. De storage is relatief goedkoop, denk aan 2 eurocent per gigabyte per maand voor archiefstorage. Daar kun je je nauwelijks een buil aan vallen. Onze eigen Silent Bricks kosten bij een grote installatie in het eerste jaar uiteindelijk een cent meer, maar de kosten dalen na vijf jaar tot zo'n halve tot een cent per gigabyte per maand. Tuurlijk, het vraagt investeringskosten, maar dit zijn dat ook álle kosten, inclusief hardware, software, service en onderhoud.

Lees meer

Gebruik die secundaire storage!

Tijdens de Zorg & ICT-beurs in de Utrechtse Jaarbeurs in maart werd ons in diverse gesprekken met partners en potentiële klanten in ieder geval één ding duidelijk. Veel ziekenhuizen en andere zorgorganisaties hebben enorme hoeveelheden data in de primaire storage opgeslagen staan. Tijd om een back-up te maken is er niet of nauwelijks, omdat het back-upvenster te klein wordt. Die data is enorm ongestructureerd en vaak is niet duidelijk welk bestand al langere tijd niet meer gewijzigd is en dus net zo goed gearchiveerd had kunnen worden. Allerlei privacygevoelige data staat gewoon op de primaire storage.

Lees meer

De vierde pijler van secundaire storage: lage complexiteit

De secundaire storage moet zo min mogelijk complex zijn. Dat is makkelijk gezegd, maar daarom niet minder waar. Hoe meer systemen je hebt, hoe meer specialisten heb je nodig en hoe meer servicecontracten heb je nodig. En meer user interfaces. Het is veel van alles en overal hangt een prijskaartje aan. Samengevat: hoe complexer de secundaire storage, hoe duurder. Zeker als je bedenkt dat secundaire storage lang mee kan gaan.

Lees meer

Contact

Over ons

Wij zijn een klein creatief team gespecialiseerd in digitale opslagsystemen voor archief, back-up en content distribution. Ons doel is voor alle klanten de meest optimale oplossing te vinden en de klanten bij het gebruik van onze systemen perfect te ondersteunen.

Laatste blogs

Kunt u deduppen, deel 2

Geschreven op 28 november 2018


Kunt u deduppen?

Geschreven op 7 november 2018

Schrijf nu in voor tips en info

COMEX logoSchrijf in voor tips en info

Wij schrijven regelmatig blogs over actuele onderwerpen uit de wereld van digitale opslagtechnologie. Meld u hier aan om over nieuwe blogs geïnformeerd te worden.

Naam
E-mailadres
 


 

Adres

COMEX
Vogt 21, 6422 RK Heerlen

+31-43-3088400
office@comex.eu
support@comex.eu